Két és fél év után találkoztak a szakácsok

Szabó Imre - Délvilág napilap - 2011.09.30. 11:59
http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/ket_es_fel_ev_utan_talalkoztak_a_szak...

Makó - Lengyel, montenegrói és magyar szakácsok vacsoráztak együtt a minap Makón abból az alkalomból, hogy lezárult az Utazó ízek című gasztronómiai tévésorozat 2 és fél éve kezdődött forgatása. A vetítésről még tárgyalnak egy tévécsatornával.


Az Utazó ízek csapatának néhány tagja – balról a harmadik a makói Sarró Mihály a Lengyelországban nyert serleggel.
A szerző felvétele

Sarró Mihály személyében makói szakács képviselte Magyarországot az Utazó ízek című, Lengyelországban, Montenegróban és itthon forgatott nemzetközi gasztronómiai show- műsorban, ezért a résztvevők a minap a makói Szent Gellért borház és étterem vendégeiként fogyasztottak el közösen egy finom őzpörköltet. Mint megírtuk, a műsor alapötlete az volt, hogy a résztvevő 3 ország főzőcsapata készítsen valamit a másik kettő által küldött alapanyagokból, hozzávalókból – de anélkül, hogy megmondanák, ezek valójában mik, és receptet sem kaptak a munkához. A dolog természetéből adódóan tehát az ízmesterek a forgatás 2 és fél éves folyamata alatt nem találkozhattak. Most viszont, hogy vége a munkának, afféle jutalomként valamennyien eltölthettek egy-egy hetet a 3 országban.

Az Utazó ízek csapatának néhány tagja – balról a harmadik a makói Sarró Mihály a Lengyelországban nyert serleggel. A szerző felvétele
Az Utazó ízek csapatának néhány tagja – balról a harmadik a makói Sarró Mihály a Lengyelországban nyert serleggel.
A szerző felvétele

A forgatás a lengyelországi Skoczówban, a montenegrói Tivatban, illetve Makón és környékén zajlott – tudtuk meg a producer-operatőrtől, Csernai Árpádtól. Magyarországon a Szent Gellérten kívül többek között a kiszombori Lila akác panzióban és a Rónay-kúriában forgattak, Magyarcsanádon a Baluda vendégházban, de jártak a Maros-parti kempingben is. A magyar csapat különösen büszke lehet, hiszen a mostani, lengyelországi vendégeskedés során Sarró Mihály benevezett egy ottani nemzetközi főzőversenyre, ahol 8 európai ország szakácsaival versengett, és egy óriási ezüstkupával térhetett haza. Ami pedig a 12 részből álló filmsorozatot illeti, Montenegróban és Lengyelországban már vetítik, itthon egyelőre a tárgyalnak a Hálózat TV-vel. Érdekes, hogy bár résztvevő csapat onnan nem volt, egy vajdasági televízió is érdeklődik a bemutatás iránt.